Lamskarbonades

Bereiding

- Sla de karbonaadjes met een deegroller wat platter.
- Bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
- Vouw een laurierblad rond elk karbonaadje en druk het stevig aan om het op zijn plaats te houden.
- Het blad kan in tweeën breken, maar dat geeft niet. Gewoon beide helften tegen het vlees drukken zodat het blijft plakken.

- Bestrooi de karbonades met wat oregano en bestrijk ze met olijfolie.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
- Rooster of bak hierin de karbonaadjes in delen in 2 minuten aan elke kant rose, of wat langer als je niet van rood vlees houdt.
- Houd ze warm wanneer je de andere karbonaadjes bakt.

- Verhit intussen in een grote anti-aanbakpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook en ui op zacht vuur, zacht en lichtbruin.
- Voeg een mespunt paprikapoeder en de kikkererwten toe.
- Bak ze eventjes mee en voeg het broodkruim toe.

- Roerbak tot de kikkererwten goed warm zijn en het broodkruim knapperig is.
- Bestrooi het naar smaak met de pepers en peterselie.

- Serveer 3 karbonaadjes per persoon met een flinke schep kikkererwten en een lepel crème fraîche of yoghurt, bestrooid met wat paprikapoeder.

Eet smakelijk!
Bereidingstijd Personen Gang
35 minuten 4 Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 12 lamskarbonaadjes
  • zout
  • vers gemalen peper
  • paprikapoeder
  • 12 grote verse laurierblaadjes
  • gedroogde oregano
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)

Garnituur

  • halve kleine ui (fijngesneden)
  • 800 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • grote hand broodkruimels
  • 1 rode+groene peper (fijngesneden)
  • bosje krulpeterselie (grof gesneden)
  • crème fraîche of yoghurt

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Lamsvlees Saus

  10 minuten
Lamsvlees Saus
 

Kalfsoester

  1,5 uur
Kalfsoester
 

Kogelbiefstuk béarnaise

  15 minuten
Kogelbiefstuk béarnaise

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!