Frianderoester Calvados

Bereiding

- Bestrooi de oesters licht met peper uit de molen.
- Bak deze in een pan aan beide zijden aan en haal ze uit de pan.
- Leg de oesters op een ovenplaat.
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes vervolgens weer in vieren (schil de appel niet, zodat deze lekker stevig blijft).
- Bak de appelpartjes snel aan in de pan van de oesters.
- Haal de partjes uit de pan en doe hierin een flinke scheut Calvados (pas op voor flamberen!).
- Voeg de jus de veau toe, samen met de room, en laat dit even inkoken.
- Bak de oesters in 6 minuten af in een oven van 200 graden.
- Leg de laatste 2 minuten de appelpartjes erbij in de oven.
Bereidingstijd Personen Gang
20 minuten 4 personen Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters à 175 gram
  • 1 dl jus de veau
  • 1 dl room
  • Calvados
  • 1 grote appel

Garnituur

  • Garnituur:
  • verse spinazie
  • puree van knolselderij en aardappel

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Lamsvlees Saus

  10 minuten
Lamsvlees Saus
 

Braadadviezen

  -
Braadadviezen
 

Kalfsoester

  1,5 uur
Kalfsoester

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!