Frianderfilet

Bereiding

- Het vlees zouten en peperen en aan alle zijden mooi bruin bakken.
- Zet daarna het vlees in de oven op circa 170 graden en braad het geheel in 15 minuten mooi roze.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm met aluminiumfolie.

- Voeg nu de sjalotten en de knoflook toe aan het vleesvocht en laat deze mooi bruin kleuren.
- Daarna een eetlepel bloem toevoegen.
- Goed blijven roeren!
- Nu de kalfsfond en de room toevoegen en al roerend aan de kook laten komen.
- Het geheel uitpasseren en op de gewenste dikte laten komen.
- Nu pas de mosterd toevoegen en op smaak brengen.
- Niet meer laten koken!

Bon appetit!
Bereidingstijd Personen Gang
30 minuten 4 Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 600 gram frianderfilets
  • 100 gram gesneden sjalotten
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 1 eetlepel grove mosterd

Garnituur

  • 1 liter kalfsfond
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem

Recepten

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Braadadviezen

  -
Braadadviezen
 

Noothammetje

  1.5 uur
Noothammetje
 

Kalfsoester

  1,5 uur
Kalfsoester

Als eerste op de hoogte van onze aanbiedingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen. Volg ons ook op Facebook!