- Het vlees zouten en peperen en aan alle zijden mooi bruin bakken.
- Zet daarna het vlees in de oven op circa 170 graden en braad het geheel in 15 minuten mooi roze.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm met aluminiumfolie.
- Voeg nu de sjalotten en de knoflook toe aan het vleesvocht en laat deze mooi bruin kleuren.
- Daarna een eetlepel bloem toevoegen.
- Goed blijven roeren!
- Nu de kalfsfond en de room toevoegen en al roerend aan de kook laten komen.
- Het geheel uitpasseren en op de gewenste dikte laten komen.
- Nu pas de mosterd toevoegen en op smaak brengen.
- Niet meer laten koken!
Bon appetit!
Bereidingstijd
Personen
Gang
30 minuten
4
Hoofdgerecht
Ingrediënten
600 gram frianderfilets
100 gram gesneden sjalotten
1 teentje geplette knoflook
1 eetlepel grove mosterd
Garnituur
1 liter kalfsfond
1 dl room
peper en zout
1 eetlepel bloem
Recepten
De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.