Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Lamsfilet rozemarijnsaus

Bereiding

- Bestrooi de lamsfilet licht met peper uit de molen.
- Braad de filets aan beide kanten aan en haal deze uit de pan.
- Trek de rozemarijnblaadjes tegendraads van de dikke tak en snijd deze klein.
- Gooi de braadjus weg en doe de gesneden rozemarijnblaadjes in de pan.
- Blus af met de rode wijn en laat de saus tot de helft inkoken.
- Voeg de rode wijnsaus toe en laat dit even inkoken.
- Doe de saus door een zeef (de rozemarijnblaadjes zijn stugger en smaken bitter).
- Zet de saus hierna terug op een laag vuur.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de lamsfilet af in 6 minuten.
- Zouten zodra de filet uit de oven komt.
- Vlak voor het serveren de boter door de saus roeren. Deze mag nu niet meer koken.
Bereidingstijd
 20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 lamsfilet à 175 gram
  • 1.5 dl wijnsaus O'life
  • 1 dl rode wijn
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 gram boter
  • zout
  • peper

Garnituur

  • Garnituur:
  • haricots verts
  • gegratineerde aardappelen of rozemarijnaardappelen

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Kogelbiefstuk

 25 minuten
Kogelbiefstuk
 

Noothammetje

 1.5 uur
Noothammetje
 

Lamskarbonades

 35 minuten
Lamskarbonades