Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Frianderoester Calvados

Bereiding

- Bestrooi de oesters licht met peper uit de molen.
- Bak deze in een pan aan beide zijden aan en haal ze uit de pan.
- Leg de oesters op een ovenplaat.
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes vervolgens weer in vieren (schil de appel niet, zodat deze lekker stevig blijft).
- Bak de appelpartjes snel aan in de pan van de oesters.
- Haal de partjes uit de pan en doe hierin een flinke scheut Calvados (pas op voor flamberen!).
- Voeg de jus de veau toe, samen met de room, en laat dit even inkoken.
- Bak de oesters in 6 minuten af in een oven van 200 graden.
- Leg de laatste 2 minuten de appelpartjes erbij in de oven.
Bereidingstijd
 20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters à 175 gram
  • 1 dl jus de veau
  • 1 dl room
  • Calvados
  • 1 grote appel

Garnituur

  • Garnituur:
  • verse spinazie
  • puree van knolselderij en aardappel

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Frianderfilet

 30 minuten
Frianderfilet
 

Lamskarbonades

 35 minuten
Lamskarbonades
 

Lamsfilet rozemarijnsaus

 20 minuten
Lamsfilet rozemarijnsaus