Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel.Sluiten
Lamskarbonades
Bereiding
- Sla de karbonaadjes met een deegroller wat platter.
- Bestrooi ze met zout, peper en paprikapoeder.
- Vouw een laurierblad rond elk karbonaadje en druk het stevig aan om het op zijn plaats te houden.
- Het blad kan in tweeën breken, maar dat geeft niet. Gewoon beide helften tegen het vlees drukken zodat het blijft plakken.
- Bestrooi de karbonades met wat oregano en bestrijk ze met olijfolie.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
- Rooster of bak hierin de karbonaadjes in delen in 2 minuten aan elke kant rose, of wat langer als je niet van rood vlees houdt.
- Houd ze warm wanneer je de andere karbonaadjes bakt.
- Verhit intussen in een grote anti-aanbakpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de knoflook en ui op zacht vuur, zacht en lichtbruin.
- Voeg een mespunt paprikapoeder en de kikkererwten toe.
- Bak ze eventjes mee en voeg het broodkruim toe.
- Roerbak tot de kikkererwten goed warm zijn en het broodkruim knapperig is.
- Bestrooi het naar smaak met de pepers en peterselie.
- Serveer 3 karbonaadjes per persoon met een flinke schep kikkererwten en een lepel crème fraîche of yoghurt, bestrooid met wat paprikapoeder.
Eet smakelijk!
Bereidingstijd
35 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
12 lamskarbonaadjes
zout
vers gemalen peper
paprikapoeder
12 grote verse laurierblaadjes
gedroogde oregano
olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook (fijngesneden)
Garnituur
halve kleine ui (fijngesneden)
800 gram kikkererwten (uitgelekt)
grote hand broodkruimels
1 rode+groene peper (fijngesneden)
bosje krulpeterselie (grof gesneden)
crème fraîche of yoghurt
Bereidingswijzen
De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.