Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Kalfsoester

Bereiding

- Plisseer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Stoof de tomaten in de olijfolie samen met de fijngesneden sjalotten, basilicumblaadjes en peper en zout.
- Voeg nadien de witte wijn en kippenbouillon toe en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Maak er met de staafmixer een mooie coulis van.
- Leg de plakjes serranoham op een antikleefplaat en laat ze 1 uur drogen in een oven van 80 graden. Hak de ham daarna fijn in een keukenmachine.
- Rasp de truffelkaas. Spatel daarna de gedroogde ham en de geraspte truffelkaas door de losgeklopte eieren heen.
- Plet de kalfsoester en haal deze door het eimengsel.
- Smelt de boter en olijfolie en bak de kalfsoester krokant af.
- Verwarm de aardappelpuree en meng deze met de fijngehakte bosui.
- Schik de bosui/aardappelpuree in een vorm (in een ring) op een groot warm bord.
- Breng de coulis rondom de bosui/aardappel-puree aan en plaats het vlees er boven op.
- Garneer af met halve partjes zongedroogde tomaatjes en een blaadje basilicum.
Bereidingstijd
 1,5 uur
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 12 tomaten
  • 100 gram sjalotten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 200 gram geraspte truffelkaas

Garnituur

  • 3 plakken serranoham
  • 400 gram aardappelpuree
  • 1
  • 5 bos lente-ui
  • 100 gram boter
  • 1 scheut olijfolie
  • 14 zongedroogde tomaatjes
  • wijntip: St. Alicia Merlot

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Kalfsoester

 1,5 uur
Kalfsoester
 

Frianderfilet

 30 minuten
Frianderfilet
 

Lamskarbonades

 35 minuten
Lamskarbonades