Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Kalfsoester

Bereiding

- Plisseer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Stoof de tomaten in de olijfolie samen met de fijngesneden sjalotten, basilicumblaadjes en peper en zout.
- Voeg nadien de witte wijn en kippenbouillon toe en laat 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Maak er met de staafmixer een mooie coulis van.
- Leg de plakjes serranoham op een antikleefplaat en laat ze 1 uur drogen in een oven van 80 graden. Hak de ham daarna fijn in een keukenmachine.
- Rasp de truffelkaas. Spatel daarna de gedroogde ham en de geraspte truffelkaas door de losgeklopte eieren heen.
- Plet de kalfsoester en haal deze door het eimengsel.
- Smelt de boter en olijfolie en bak de kalfsoester krokant af.
- Verwarm de aardappelpuree en meng deze met de fijngehakte bosui.
- Schik de bosui/aardappelpuree in een vorm (in een ring) op een groot warm bord.
- Breng de coulis rondom de bosui/aardappel-puree aan en plaats het vlees er boven op.
- Garneer af met halve partjes zongedroogde tomaatjes en een blaadje basilicum.
Bereidingstijd
 1,5 uur
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 12 tomaten
  • 100 gram sjalotten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 200 gram geraspte truffelkaas

Garnituur

  • 3 plakken serranoham
  • 400 gram aardappelpuree
  • 1
  • 5 bos lente-ui
  • 100 gram boter
  • 1 scheut olijfolie
  • 14 zongedroogde tomaatjes
  • wijntip: St. Alicia Merlot

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Tournedos rund

 25 minuten
Tournedos rund
 

Speenvarken mosterd dragon

 20 minuten
Speenvarken mosterd     dragon
 

Kalfsoester

 1,5 uur
Kalfsoester