Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel.Sluiten
Frianderoester Calvados
Bereiding
- Bestrooi de oesters licht met peper uit de molen.
- Bak deze in een pan aan beide zijden aan en haal ze uit de pan.
- Leg de oesters op een ovenplaat.
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes vervolgens weer in vieren (schil de appel niet, zodat deze lekker stevig blijft).
- Bak de appelpartjes snel aan in de pan van de oesters.
- Haal de partjes uit de pan en doe hierin een flinke scheut Calvados (pas op voor flamberen!).
- Voeg de jus de veau toe, samen met de room, en laat dit even inkoken.
- Bak de oesters in 6 minuten af in een oven van 200 graden.
- Leg de laatste 2 minuten de appelpartjes erbij in de oven.
Bereidingstijd
20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 kalfsoesters à 175 gram
1 dl jus de veau
1 dl room
Calvados
1 grote appel
Garnituur
Garnituur:
verse spinazie
puree van knolselderij en aardappel
Bereidingswijzen
De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.