Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Frianderoester Calvados

Bereiding

- Bestrooi de oesters licht met peper uit de molen.
- Bak deze in een pan aan beide zijden aan en haal ze uit de pan.
- Leg de oesters op een ovenplaat.
- Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes vervolgens weer in vieren (schil de appel niet, zodat deze lekker stevig blijft).
- Bak de appelpartjes snel aan in de pan van de oesters.
- Haal de partjes uit de pan en doe hierin een flinke scheut Calvados (pas op voor flamberen!).
- Voeg de jus de veau toe, samen met de room, en laat dit even inkoken.
- Bak de oesters in 6 minuten af in een oven van 200 graden.
- Leg de laatste 2 minuten de appelpartjes erbij in de oven.
Bereidingstijd
 20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters à 175 gram
  • 1 dl jus de veau
  • 1 dl room
  • Calvados
  • 1 grote appel

Garnituur

  • Garnituur:
  • verse spinazie
  • puree van knolselderij en aardappel

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Speenvarken mosterd dragon

 20 minuten
Speenvarken mosterd     dragon
 

Lamsfilet rozemarijnsaus

 20 minuten
Lamsfilet rozemarijnsaus
 

Lamsvlees Saus

 10 minuten
Lamsvlees Saus