Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Frianderfilet

Bereiding

- Het vlees zouten en peperen en aan alle zijden mooi bruin bakken.
- Zet daarna het vlees in de oven op circa 170 graden en braad het geheel in 15 minuten mooi roze.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm met aluminiumfolie.

- Voeg nu de sjalotten en de knoflook toe aan het vleesvocht en laat deze mooi bruin kleuren.
- Daarna een eetlepel bloem toevoegen.
- Goed blijven roeren!
- Nu de kalfsfond en de room toevoegen en al roerend aan de kook laten komen.
- Het geheel uitpasseren en op de gewenste dikte laten komen.
- Nu pas de mosterd toevoegen en op smaak brengen.
- Niet meer laten koken!

Bon appetit!
Bereidingstijd
 30 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram frianderfilets
  • 100 gram gesneden sjalotten
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 1 eetlepel grove mosterd

Garnituur

  • 1 liter kalfsfond
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Frianderfilet

 30 minuten
Frianderfilet
 

Speenvarken mosterd dragon

 20 minuten
Speenvarken mosterd     dragon
 

Kogelbiefstuk béarnaise

 15 minuten
Kogelbiefstuk béarnaise