Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Frianderfilet

Bereiding

- Het vlees zouten en peperen en aan alle zijden mooi bruin bakken.
- Zet daarna het vlees in de oven op circa 170 graden en braad het geheel in 15 minuten mooi roze.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm met aluminiumfolie.

- Voeg nu de sjalotten en de knoflook toe aan het vleesvocht en laat deze mooi bruin kleuren.
- Daarna een eetlepel bloem toevoegen.
- Goed blijven roeren!
- Nu de kalfsfond en de room toevoegen en al roerend aan de kook laten komen.
- Het geheel uitpasseren en op de gewenste dikte laten komen.
- Nu pas de mosterd toevoegen en op smaak brengen.
- Niet meer laten koken!

Bon appetit!
Bereidingstijd
 30 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram frianderfilets
  • 100 gram gesneden sjalotten
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 1 eetlepel grove mosterd

Garnituur

  • 1 liter kalfsfond
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Lamskarbonades

 35 minuten
Lamskarbonades
 

Lamsvlees Saus

 10 minuten
Lamsvlees Saus
 

Kogelbiefstuk béarnaise

 15 minuten
Kogelbiefstuk béarnaise