Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Speenvarken mosterd dragon

Bereiding

- Snijd de speenvarkenfilet in 8 medaillons en leg ze in een klein beetje olie.
- Maak de grillpan heet en leg hierop de medaillons. Voor een mooi ruitje, de medaillons na een minuut een halve slag draaien.
- Na nog 1 minuut deze omdraaien en herhalen.
- Hierna de medaillons op een ovenplaat leggen.
- Voeg de rode wijn en jus de veau samen in een pan en laat deze zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
- Voeg de mosterd en de dragonblaadjes toe en klop hier de boter doorheen.
- Laat de saus niet meer koken!
Bereidingstijd
 20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 700 gram speenvarkenfilet (gerookt en gepekeld)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl jus de veau
  • 50 gram boter
  • olie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel dragonblaadjes

Garnituur

  • Garnituur:
  • snijboontjes
  • gebakken krieltjes met spekjes en uitjes

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Lamsfilet rozemarijnsaus

 20 minuten
Lamsfilet rozemarijnsaus
 

Kogelbiefstuk béarnaise

 15 minuten
Kogelbiefstuk béarnaise
 

Lamsvlees Saus

 10 minuten
Lamsvlees Saus