Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Braadadviezen diverse rollades

Bereiding

GEVULDE KALFSROLLADE
Kalfsrollade is gemaakt van de deksel van de bovenbil. Het is gevuld met vleeskruiden, peper en chimuchurri. Dit is een stevige/pittige kruidenmix.

- Doe boter in de braadpan. Laat deze goed heet worden en uitbruisen.
- Braad de kalfsrollade rondom goed aan en leg deze daarna op een ovenschaal.
- Verwarm de oven op 120 graden C.
- Giet hier vervolgens het braadvocht overheen.
- De kalfsrollade in de oven laten doorgaren tot de kerntemperatuur van 56 graden C is bereikt...


PORCETTA ROLLADE
Deze rollade is gemaakt van buikspek (speklap) en gevuld met varkenshaas en Italiaanse kruiden.

- Boter in de braadpan doen, goed heet laten worden en uit laten bruisen.
- Rollade rondom bruin bakken en daarna op een ovenschaal leggen.
- De oven verwarmen op 140 graden C.
- Vervolgens rollade in de oven doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 68 graden C.

WAGYU ZIJLENDE ROLLADE
Deze rollade is gemaakt van de zijlende of in slagerstaal 'imitatie ossenhaas'. Dit is één stuk vlees (dus niet opgerold). De rollade is aan de buitenzijde gekruid met peper en speciale Manders vleeskruiden.

- Boter in de braadpan doen, goed heet laten worden en uit laten bruisen.
- Zijlende rondom bruin bakken en daarna op een ovenschaal leggen.
- De oven verwarmen op 95 graden C.
- Vervolgens rollade in de oven doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 42 graden C.

Deze zijlende is ook zeer geschikt om en croute te gebruiken.

LAMSBOUTROLLADE (gekruid met lamsvlees kruiden)

- Boter in de braadpan doen, goed heet laten worden en uit laten bruisen.
- De lamsboutrollade rondom goed aanbraden en daarna op een ovenschaal leggen.
- De oven verwarmen op 120 graden C.
- Vervolgens het braadvocht er overheen gieten.
- De lamsbout in de oven laten doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 56 graden C.

RIB ROAST

- Doe boter in de braadpan. Laat deze goed heet worden en uitbruisen.
- Braad de rib roast rondom goed aan en leg deze daarna op een ovenschaal.
- Giet hier vervolgens het braadvocht overheen.
- De rib roast daarna 50 minuten lang in de oven stoppen op een temperatuur van 90 graden.

RUNDERROLLADE

- Doe boter in de braadpan. Laat deze goed heet worden en uitbruisen.
- Braad de runderrollade rondom goed aan en leg deze daarna op een ovenschaal.
- Giet hier vervolgens het braadvocht overheen.
- De runderrollade daarna 50 minuten lang in de oven stoppen op een temperatuur van 90 graden.

RIBEYE-ROLLADE

- Doe boter in de braadpan en laat deze goed heet worden en uitbruisen.
- Bak de rollade rondom bruin en leg deze vervolgens op een ovenschaal.
- Lekker is om hele of fijngesneden champignons samen met gerookte spekblokjes in het braadvocht uit te bakken.
- Verdeel deze ingrediënten vervolgens rond de rollade en giet het braadvocht er overheen.
- Laat de rollade daarna 20 tot 25 minuten per 500 gram in de oven garen op een temperatuur van 90 graden.

VARKENSROAST ROLLADE
Deze rollade is gemaakt van buikspek (speklap) en gevuld met procureur, roastkruiden & bbq marinade.

- Boter in de braadpan doen, goed heet laten worden en uit laten bruisen.
- Rollade rondom bruin bakken en daarna op een ovenschaal leggen.
- De oven verwarmen op 140 graden C.
- Vervolgens rollade in de oven doorgaren tot een kerntemperatuur is bereikt van 65 graden C.

Smakelijk eten!
Bereidingstijd
 -
Personen
-
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Braadadviezen voor: - Kalfsrollade - Porchetta rollade - Wagyu zijlende rollade - Lamsboutrollade - Rib roast - Runderrollade - Ribeye rollade - Varkensroast rollade

Garnituur

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Noothammetje

 1.5 uur
Noothammetje
 

Kalfsoester

 1,5 uur
Kalfsoester
 

Frianderfilet

 30 minuten
Frianderfilet