Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Lamsfilet rozemarijnsaus

Bereiding

- Bestrooi de lamsfilet licht met peper uit de molen.
- Braad de filets aan beide kanten aan en haal deze uit de pan.
- Trek de rozemarijnblaadjes tegendraads van de dikke tak en snijd deze klein.
- Gooi de braadjus weg en doe de gesneden rozemarijnblaadjes in de pan.
- Blus af met de rode wijn en laat de saus tot de helft inkoken.
- Voeg de rode wijnsaus toe en laat dit even inkoken.
- Doe de saus door een zeef (de rozemarijnblaadjes zijn stugger en smaken bitter).
- Zet de saus hierna terug op een laag vuur.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de lamsfilet af in 6 minuten.
- Zouten zodra de filet uit de oven komt.
- Vlak voor het serveren de boter door de saus roeren. Deze mag nu niet meer koken.
Bereidingstijd
 20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 lamsfilet à 175 gram
  • 1.5 dl wijnsaus O'life
  • 1 dl rode wijn
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 gram boter
  • zout
  • peper

Garnituur

  • Garnituur:
  • haricots verts
  • gegratineerde aardappelen of rozemarijnaardappelen

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Lamsfilet rozemarijnsaus

 20 minuten
Lamsfilet rozemarijnsaus
 

Speenfilet cranberry

 30 minuten
Speenfilet cranberry
 

Speenvarken mosterd dragon

 20 minuten
Speenvarken mosterd     dragon