Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel.Sluiten
Lamsfilet rozemarijnsaus
Bereiding
- Bestrooi de lamsfilet licht met peper uit de molen.
- Braad de filets aan beide kanten aan en haal deze uit de pan.
- Trek de rozemarijnblaadjes tegendraads van de dikke tak en snijd deze klein.
- Gooi de braadjus weg en doe de gesneden rozemarijnblaadjes in de pan.
- Blus af met de rode wijn en laat de saus tot de helft inkoken.
- Voeg de rode wijnsaus toe en laat dit even inkoken.
- Doe de saus door een zeef (de rozemarijnblaadjes zijn stugger en smaken bitter).
- Zet de saus hierna terug op een laag vuur.
- Verwarm de oven op 200 graden en bak de lamsfilet af in 6 minuten.
- Zouten zodra de filet uit de oven komt.
- Vlak voor het serveren de boter door de saus roeren. Deze mag nu niet meer koken.
Bereidingstijd
20 minuten
Personen
4 personen
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 lamsfilet à 175 gram
1.5 dl wijnsaus O'life
1 dl rode wijn
2 takjes rozemarijn
50 gram boter
zout
peper
Garnituur
Garnituur:
haricots verts
gegratineerde aardappelen of rozemarijnaardappelen
Bereidingswijzen
De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.