Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Tournedos rund

Bereiding

- Bestrooi de tournedos licht met peper (niet zouten) en bak hem aan beide kanten aan (2 minuten).
- Maak de bospaddenstoelen schoon (niet wassen) en snijd ze klein.
- Bak de paddenstoelen daarna aan in de pan van de tournedos en breng ze op smaak met peper, zout en tijm.
- Leg dit nu bovenop de tournedos en leg daarop de sovrano snippers.

- In dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes aanfruiten en afblussen met de rode wijn.
- Dit geheel zachtjes laten inkoken tot ongeveer de helft.
- Dan de demiglace of fond toevoegen.
- Dit in laten koken tot de gewenste dikte.
- Roer vlak voor het opdienen de boter door de saus.
- Laat hem daarna niet meer koken!

- Verwarm de oven op 200 graden en schuif de tournedos 7 á 8 minuten in de oven.

Smakelijk eten!
Bereidingstijd
 25 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 rundertournedos van 175 gram
  • 1 doos bospaddenstoelen wildmix
  • 3 sjalotjes
  • tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 1.5 dl demiglace of kalfsfond
  • 50 gram boter
  • 1 pakje sovrano snippers

Garnituur

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Kogelbiefstuk

 25 minuten
Kogelbiefstuk
 

Carpacciodressing

 35 minuten
Carpacciodressing
 

Lamsvlees Saus

 10 minuten
Lamsvlees Saus