Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel.Sluiten
Tournedos rund
Bereiding
- Bestrooi de tournedos licht met peper (niet zouten) en bak hem aan beide kanten aan (2 minuten).
- Maak de bospaddenstoelen schoon (niet wassen) en snijd ze klein.
- Bak de paddenstoelen daarna aan in de pan van de tournedos en breng ze op smaak met peper, zout en tijm.
- Leg dit nu bovenop de tournedos en leg daarop de sovrano snippers.
- In dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes aanfruiten en afblussen met de rode wijn.
- Dit geheel zachtjes laten inkoken tot ongeveer de helft.
- Dan de demiglace of fond toevoegen.
- Dit in laten koken tot de gewenste dikte.
- Roer vlak voor het opdienen de boter door de saus.
- Laat hem daarna niet meer koken!
- Verwarm de oven op 200 graden en schuif de tournedos 7 á 8 minuten in de oven.
Smakelijk eten!
Bereidingstijd
25 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 rundertournedos van 175 gram
1 doos bospaddenstoelen wildmix
3 sjalotjes
tijm
1 dl rode wijn
1.5 dl demiglace of kalfsfond
50 gram boter
1 pakje sovrano snippers
Garnituur
Bereidingswijzen
De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.