Door de wereldwijde omstandigheden is sprake van grote schommelingen in onze productprijzen. De prijzen op deze site zijn niet actueel. Sluiten

Tournedos rund

Bereiding

- Bestrooi de tournedos licht met peper (niet zouten) en bak hem aan beide kanten aan (2 minuten).
- Maak de bospaddenstoelen schoon (niet wassen) en snijd ze klein.
- Bak de paddenstoelen daarna aan in de pan van de tournedos en breng ze op smaak met peper, zout en tijm.
- Leg dit nu bovenop de tournedos en leg daarop de sovrano snippers.

- In dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes aanfruiten en afblussen met de rode wijn.
- Dit geheel zachtjes laten inkoken tot ongeveer de helft.
- Dan de demiglace of fond toevoegen.
- Dit in laten koken tot de gewenste dikte.
- Roer vlak voor het opdienen de boter door de saus.
- Laat hem daarna niet meer koken!

- Verwarm de oven op 200 graden en schuif de tournedos 7 á 8 minuten in de oven.

Smakelijk eten!
Bereidingstijd
 25 minuten
Personen
4
Gang
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 rundertournedos van 175 gram
  • 1 doos bospaddenstoelen wildmix
  • 3 sjalotjes
  • tijm
  • 1 dl rode wijn
  • 1.5 dl demiglace of kalfsfond
  • 50 gram boter
  • 1 pakje sovrano snippers

Garnituur

Bereidingswijzen

De lekkerste gerechten gemaakt met het vlees van Horecaslagerij Manders.

 

Speenvarken mosterd dragon

 20 minuten
Speenvarken mosterd     dragon
 

Noothammetje

 1.5 uur
Noothammetje
 

Speenfilet cranberry

 30 minuten
Speenfilet cranberry